Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de elevi infectați cu COVID-19: Ce spun autoritățile

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Datele privind situația epidemică în instituțiile de învățământ din țară au fost actualizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Peste 500 de elevi au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus, iar alții peste 13 mii sunt plasați în autoizolare. Datele au fost actualizate și prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și prezintă evoluția situației epidemice din țară până la data de 4 decembrie.

Potrivit datelor instituției, 520 de elevi din toată țara sunt infectați cu noul tip de coronavirus, iar 13 017 au fost plasați în autoizolare. De asemenea, 624 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, iar 575 se află în izolare.

În instituțiile de învățământul profesional tehnic situația este mai bună. În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, 21 de elevi au fost confirmați cu virusul Sars-Cov-2, de asemenea, 16 de cadre didactice și 14 angajați din cadrul personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 24 de grupe de elevi se află în autoizolare.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Societate
Tocarciuc, despre pandemie: Acesta este doar vârful aisbergului

În aceeași perioadă, în instituțiile de învățământ superior, 36 de studenți au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar 179 de studenți se află în autoizolare. La fel, 26 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 23 se află în autoizolare.

MECC informează că 27 de instituții de învățământ general din țară, dar și 496 de clase activează la distanță din cauza carantinei. În cazul învățământului de educație timpurie, 23 de instituții și 58 de grupe de copii se află în carantină. Totodată, au fost înregistrate alte nouă cazuri de infectare în rândul copiilor de la grădinițele din țară, iar alți 1 719 copii se află în autoizolare. Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pe întreg teritoriul țării până la data de 15 ianuarie 2021.

În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0