Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voicu: A scăzut considerabil numărul infracțiunilor

© Sputnik / Rodion ProcaПавел Войку
Павел Войку - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Ministerului Afacerilor Externe a comentat declarațiile unor politicieni privind moțiunea de cenzură pe numele lui Voicu.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Indicatorii de progres stabiliți în planul de acțiuni al Ministerului Afacerilor Interne au fost stabiliți încă din luna iunie. Iar încrederea oamenilor în Poliție a crescut considerabil în ultima vreme. Cu 4 469 de infracțiuni mai puține au fost înregistrate în acest an. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, ca reacție la declarațiile unor politicieni privind moțiunea de cenzură. 

Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova
Politică
Jizdan, despre eșuarea moțiunii simple împotriva lui Voicu

Potrivit datelor prezentate de Voicu, rata criminalității s-a diminuat cu 12,6 puncte procentuale. De asemenea s-a diminuat cu 23,37% numărul cazurilor accidentelor rutiere, cu 11,02% a persoanelor decedate, iar numărul cetățenilor care au fost traumatizate a scăzut cu peste 26 la sută. Ce ține de combaterea crimei organizate, ministrul a venit cu câteva exemple. Este vorba de reținerea membrilor unui grup criminal organizat care în perioada 2018-2020 au transportat peste frontiera de stat mai multe aparate de zbor. Un alt grup criminal destructurat, era specializat în contrabanda cu mijloace de transport, care perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate. Potrivit ministrului, în cooperare cu autoritățile din România, Ucraina, dar și Serbia, pe parcursul anului curent a fost organizată operațiunea specială „Stop Contrabandă”. Scopul acestei operațiuni a fost prevenirea și combaterea traficului ilicit cu produse și mărfuri ilicite la frontiera cu Uniunea Europeană, inclusiv mărfuri de tutungerie.  

Ministrul Pavel Voicu s-a referit și la alte date ce țin de activitatea MAI. Raportul de bază care urma să fie prezentat în fața deputaților va fi publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. 

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
De ce nu a avut loc ședința Parlamentului: Iată cum explică deputații PAS

Amintim, fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan a declarat astăzi că în ultima perioadă procesele legate de criminalitate au degenerat în haos, iar liderii criminali ar fi absolviți de urmărirea penală. Totodată, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu a declarat azi după ce ședința Parlamentului a fost anulată din lipsa de cvorum că fracțiunea a vrut să-l întrebe pe ministrul de Interne motivul pentru care mai mulți cetățeni au fost răpiți în regiunea transnistreană, despre contrabanda cu țigări, dar și despre faptul că Voicu ar avea o companie de pază, care ar presta servicii de securitate la Moldova Gaz. Precizăm, în cadrul ședinței de astăzi urma să fie dezbătută moțiunea simplă împotriva lui Pavel Voicu. Moțiunea a fost înaintată de fracțiunile PAS și PPDA la 19 noiembrie. În data de 25 noiembrie, moțiunea a fost avizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului. Ministrului de Interne i se cerea prezentarea unui raport de activitate a MAI, în special în ceea ce privește „acțiunile din zona de securitate” de pe Nistru, „asigurarea securității cetățenilor, acțiuni pentru ordinea publică”. PPDA îi reproșează ministrului Pavel Voicu gestionarea ineficientă a combaterii grupărilor infracționale și a situației vizând „grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și asigurarea securității cetățenilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0