Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jizdan, despre eșuarea moțiunii simple împotriva lui Voicu

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova
Abonare
Și deputații democrați au comentat eșuarea tentativei de examinare a moțiunii simple împotriva ministrului de Interne.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Moțiunea simplă asupra activității ministrului de Interne, Pavel Voicu, nu a putut fi examinată din cauza lipsei deputaților fracțiunilor PSRM și Partidul „Șor” de la ședința de astăzi a Parlamentului. Precizarea a fost făcută de democratul Alexandru Jizdan.

„Tentativa de a-l audia pe Pavel Voicu în cadrul acelei moțiuni simple a eșuat din cauza că aceste formațiuni politice nu s-au prezentat în plenul Parlamentului, demonstrând că au format totuși o majoritate parlamentară, deocamdată nedeclarată”, a opinat Jizdan. Acesta mai spune că în cadrul ședinței urma să fie discutate mai multe subiecte, iar ministrul Afacerilor Interne să spundă cum luptă cu criminalitatea.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
De ce nu a avut loc ședința Parlamentului: Iată cum explică deputații PAS

„În calitate de ex-ministru, cred că acele procese legate de criminalitate au degenerat în haos. Liderii politici în loc să se ocupe de combaterea acestui flagel, noi ne-am trezit cu decorări cu ordine a unor lideri criminali. Alți lideri criminali au fost absolviți de urmărirea penală. Iar unii din ei, chiar dacă erau anunțată în căutare internațională, au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar în ziua alegerilor au stat în restaurantele din nordul țării și așteptau rezultatele alegerilor. Acești lideri criminali erau gata să vină în ajutorul unui deputat, în cazul în care el câștiga alegerile, iar după asta ar fi avut loc proteste”, a declarat Jizdan.

Acesta mai spune că, în cadrul ședinței de astăzi, urma să mai fie abordat subiectul privind politicile din zona de securitate. De asemenea, deputatul a anunțat că PDM va ataca la Curtea Constituțională proiectele de legi care au fost votate în cadrul ședinței din 3 decembrie.

Menționăm că reprezentanții PSRM, cu care de altfel democrații au fost până nu demult parteneri în cadrul coaliției de guvernare, au explicat prin intermediul unui comunicat de presă că deputații Partidului Socialiștilor au astăzi vizite în teritoriu pentru a discuta cu cetățenii situația politică din țară.

”Deputații PSRM discută cu cetățenii și acumulează propuneri referitoare la bugetul de stat, astfel ca să venim cu soluții pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Consultăm cetățenii cu privire la situația politică din țară, dar și discutăm, în mod prioritar, problemele oamenilor, pentru a identifica soluții pentru acestea”, afirmă liderii PSRM în comunicatul de presă. 

Contactată de Sputnik Moldova pentru a veni cu o reacție la declarațiile lui Jizdan, șefa Direcției Relații cu Publicul din cadrul MAI Alina Zbancă ne-a comunicat că Ministerul de Interne va organiza astăzi la ora 16:00 un briefing de presă în cadrul căruia va răspunde la toate acuzațiile

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0