Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Cât de mult va dura criza politică în Moldova

© Sputnik / Сергей ЦуркануСергей Манастырлы
Сергей Манастырлы - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Serghei Manastîrlî a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre câteva scenarii posibile pe eșichierul politic.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. După ce în data de 3 decembrie Parlamentul a adoptat mai multe proiecte importante fără ca acestea să fie prezentate și examinate în plen, experții presupun că țara se va confrunta cu un val de proteste. Cât de mult va dura această situație a explicat în studioul Radio Sputnik politologul  Serghei Manastîrlî.

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Haos la ședința Parlamentului: Opoziția protestează

"Cred că toate acestea vor dura până la dizolvarea parlamentului și anunțarea datei alegerilor parlamentare anticipate", a spus analistul.

Există cel puțin două scenarii posibile pentru viitorul apropiat, consideră politologul.

"Întrebarea este care parte va fi prima care va arăta slăbiciune. Dacă socialiștii se vor preda, și guvernul va demisiona. Va trebui anunțată și data alegerilor, dacă parlamentul nu va putea numi un guvern în termen de 45 de zile", a explicat expertul.

De altfel, este foarte posibil ca opoziția să piardă, dar, în orice caz, ne vom confrunta cu o luptă tactică serioasă între politicieni.

"Dacă socialiștii nu vor ceda, vor ignora protestele și vor continuă să lucreze, vor duce opoziția la epuizare. Ne așteaptă o ciocnire dintre temperamentele părților aflate în conflict", a conchis Serghei Manastîrlî.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0