Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea PSRM s-a întâlnit cu „Pentru Moldova” - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor s-au întâlnit astăzi cu deputații fracțiunii „Pentru Moldova”.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Deputații din fracțiunea parlamentară a socialiștilor au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții „Pentru Moldova”. Despre aceasta a anunțat liderul fracțiunii PSRM, Vlad Bătrîncea. El a reiterat apelul la dialog și către restul fracțiunilor din opoziție. 

„Nu există o cale mai bună decât un dialog parlamentar. Facem apel la calm și la dialog. Trebuie să asigurăm o foaie de parcurs pe o cale constituțională. Noi suntem deschiși pentru dialog”, a declarat Bătrîncea. 

Acesta a anunțat că astăzi la ora 14:00 deputații fracțiunii s-au întâlnit cu colegii lor din „Pentru Moldova”. Cele două fracțiuni au convenit că sunt gata să examineze o foaie de parcurs în vederea dizolvării Parlamentului și declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Bătrîncea spune că scopul dialogului între toate fracțiunile parlamentare este asigurarea unei stabilități economice, bugetare, financiare și sanitare. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Vor merge sau nu fracțiunile de opoziție la discuții cu PSRM

„Indiferent de scenariul pe care vom merge, noi trebuie să asigurăm un buget, politica bugetar-fiscală, plăți sociale. În cazul în care mergem pe dizolvarea Parlamentului situația va deveni mult mai tensionată, iar responsabilitatea noastră, a toți 101 de deputați, crește”, a mai spus Bătrâncea. 

Pe de o parte socialistul Vlad Bătrîncea susține că nici una din fracțiunile din opoziție nu a răspuns apelului lor la dialog. Pe de altă parte, fracțiunea PAS a informat astăzi că nu a primit nici o invitație în acest sens, iar PDM a anunțat că nu va da curs acestui dialog. 

Potrivit socialistului Vlad Bătrîncea, Constituția prevede că Parlamentul poate fi dizolvat în cazul în care pe parcursul a 90 de zile Legislativul nu aprobă nici o decizie sau în cazul în care Guvernul își dă demisia, iar Parlamentul nu aprobă un nou Executiv. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0