Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce crede Andrian Candu despre alegerile parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, susține că societatea nu este pregătită pentru noi alegeri parlamentare, deoarece asta ar presupune cheltuieli din buget. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing susținut la Parlament.

CHIȘINĂU 7 dec - Sputnik. Președintele grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, susține că este gata pentru orice provocare, dar nu este sigur că societatea este gata de alegeri parlamentare anticipate, mai ales în contextul unei crize în sănătate. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Vor merge sau nu fracțiunile de opoziție la discuții cu PSRM

Candu a menționat că nu va merge la discuții cu PSRM privind dizolvarea Parlamentului deoarece nu crede că sunt necesare aceste discuții. El a mai spus că oamenii au obosit și că sunt disperați din cauza problemelor pe care le trăiesc zi de zi.

„Ar fi o iresponsabilitate astăzi, în prag de iarnă, să arunci țara în alegeri. Noi întotdeauna am vorbit că vrem schimbare, dar schimbarea trebuie să vină și natural, și corect. (...) Nu putem lăsa cetățenii, mai ales în prag de iarnă, fără serviciile statului”, a precizat Andrian Candu. 

Deputatul susține că în această perioadă ar fi mai bine de format un Guvern minoritar, care să lucreze în folosul poporului. 

„La ora aceasta există posibilitate în Parlament ca să fie format un Guvern, o altă guvernare, inclusiv minoritară, cu un Guvern tehnocrat, cu un Guvern proeuropean, care ar putea să administreze țara măcar o perioadă de tranziție, până a ajunge la acele alegeri anticipate. (...) Orice alegeri presupun bătălie electorală, campanie, afișe, dezbateri în Parlament, bani cheltuiți pentru tot acest spectacol. Asta își doresc oamenii?”, a menționat Andrian Candu.  

Candu mai este de părere că acum este important ca să fie votate bugetele și ca statul să nu intre cu restanțe în noul an. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0