Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 100.000 doze de vaccin antigripal – Iată cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că încă 100 000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Alte 100.000 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populației împotriva virusurilor gripale au ajuns în Republica Moldova, dintre care 85 000 de doze de vaccin, în sumă estimativă de 550 de mii de dolari, au fost donate țării noastre de către Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE-Task Force for Global Health) al SUA, prin intermediul UNICEF, în baza prevederilor Memorandumului semnat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și CVE.

Исследования вируса - Sputnik Moldova
Medicamentul care împiedică transmiterea Covid-19, descoperit
Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a achiziționat suplimentar 15 000 de doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, de asemenea, prin intermediul UNICEF, în suma de 83 de mii de dolari.

Vaccinurile antigripale sunt certificate de Organizația Mondială a Sănătății și urmează a fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

De vaccinuri vor beneficia în mod prioritar bolnavii cronici, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, lucrătorii medicali, angajații structurilor de forță (polițiști, carabinierii, angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, etc.), instituțiilor de asistență socială, dar și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

În total, au fost distribuite 200.000 doze de vaccin pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0