Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alte sesizări au fost depuse la Curtea Constituțională

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr au depus trei sesizări la Curtea Constituțională. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Deputații fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr au depus trei sesizări la Curtea Constituțională. La baza sesizărilor PPDA depuse la Curtea Constituțională pe proiectele votate în ședința plenară din 3 decembrie au stat trei motive. Precizarea a fost făcută de deputatul fracțiunii Platforma Demnitate i Adevăr, Dinu Plîngău. Potrivit acestuia, primul motiv a fost anularea proiectelor care au fost votate în lectură finală. 

„Mă refer aici la modificarea legii cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, cea care se referă la Stadionul Republican. La fel am cerut și anularea hotărârii Parlamentului pentru modificarea componenței nominale a Biroului Permanent al Parlamentului”, a menționat deputatul DA. 

Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Politică
Deputații Pentru Moldova nu participă la ședința Parlamentului

Plîngău spune sesizările au fost depuse astăzi pentru a fi anulate, întrucât pe lângă faptul că a fost încălcată procedura de votare, aceste proiecte „suportă și anumite vicii de constituționalitate”. 

De asemenea, deputatul a precizat că au fost pregătite contestații și în privința unui pachet de legi, precum cea cu privire la Funcționarea Limbilor, modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, Statutul Găgăuziei. În context, deputații vor depune sesizările după votul în lectură finală a acestor proiecte. Mai mult, deputatul spune că au fost pregătite contestații care ar putea anula toate deciziile luatede parlament în ședința din data de 3 decembrie. 

Dinu Plîngău a solicitat ca pe ordinea de zi a ședinței de astăzi să fie incluse proiectele de lege cu privire la bugetul de stat, în cadrul căreia să fie examinate conform procedurilor. În caz contrar, acestea vor fi considerate neconstituționale.

De precizat, deputații urmau să se întrunească în această dimineață în ședință pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Interne Pavel Voicu. Ședința nu are lor din lipsă de cvorum. În sala și-au anunțat prezența doar 38 de deputați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0