Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Cordonul de polițiști din fața Guvernului a fost fortificat

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova
Abonare
Lanțul viu format din polițiști împrejurul clădirii Guvernului a fost fortificat. La începutul protestului organizat de mai multe partide politice în Piața Marii Adunări Naționale erau mai puține forțe de ordine. Ulterior, carestea au fost consolidate.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. În jurul clădirii Guvernului a fost constituit un cordon solid de polițiști care păzesc clădirea Guvernului și au menirea să nu admită destabilizarea situației în cadrul protestului din Piața Marii Adunări Naționale. 

Lanțul viu a fost consolidat, pe măsură ce a crescut și numărul protestatarilor care manifestează în centrul Capitalei. 

În Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat susținătorii mai multor partide politice. Poliția a suspendat circulația pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Pușkin și Bănulescu Bodoni.
Vineri, președintele ales a declarat că pe 6 decembrie în centul Chișinăului se va desfășura o „consultare cu cetățenii” pentru a opri „tentativa de uzurpare a puterii de către PSRM și Partidul ȘOR”.

La acțiunea de protest s-au alăturat și alte partide politice, precum PRO Moldova, Partidul Democrat și alți politicieni, precum și organizații neguvernamentale.

De asemenea, se îndreaptă spre Chișinău mai mulți fermieri cu tehnica agricolă. Aceștia sunt nemulțumiți de politica fiscală și vamală pentru anul 2021, care a fost adoptată în prima lectură. 

Pe rețelele de socializare au apărut informații că la intrarea în Chișinău poliția a blocat zeci de tractoare cu care fermierii urmau să intre în oraș - la aeroport și din direcția Hîncești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0