Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mitingul s-a încheiat: Protestatarii au adoptat o rezoluție

© Sputnik / Mihai CarausProtest
Protest - Sputnik Moldova
Abonare
Mitingul s-a încheiat, iar protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție comună în care și-au anunțat revendicările lor.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. La finalul mitingului din Piața Marii Adunări Naționale, protestatarii din au votat unanim o rezoluție în care au cerut demisia urgentă a Guvernului Chicu, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și anularea pachetului de legi votate în data de 3 decembrie de majoritatea parlamentară. 

”În cazul în care guvernarea nu va demara acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor noastre, ne rezervăm dreptul să întreprindem toate acțiunile necesare constituționale legale și legitime, pentru a contracara uzurparea puterii de stat”, au declarat organizatorii protestului. 


De precizat că în discursul său de astăzi președintele ales, Maia Sandu, a cerut ca premierul Ion Chicu să-și dea demisia în următoarele ore, iar vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari a anunțat că următorul protest ar putea fi organizat în data de 10 decembrie, când magistrații Curții Constituționale se vor pronunța în privința legalității alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0