Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii nu mai vin azi cu tractoarele în PMAN: Iată unde le-au parcat

© Sputnik / Caraus MihaiProtestul agricultorilor Căușeni
Protestul agricultorilor Căușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Protestul cu tractoare al agricultorilor în Piața Marii Adunări Naționale ar putea fi amânat pentru ziua de luni sau marți. Asta au declarat fermierii pentru Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Agricultorii anunță că nu vor aduce astăzi tehnica agricolă în centrul Capitalei. Asta a declarat pentru Sputnik sergiu Stefanco, fermier din raionul Căușeni. Deocamdată însă nu se cunoaște motivul care stă la baza acestei decizii. 

”O parte din tehnica agricolă am parcat-o pe șoseaua Hâncești, acolo unde am protestat anterior, iar o altă parte se află la Porțile Orașului. Urmează să avem o discuție și să stabilim când exact venim cu tehnica în Piața Marii Adunări Naționale să protestăm, fie luni, fie marți. Vom anunța public”, a declarat Sergiu Stefanco, agricultor din raionul Căușeni. 

La protestul din 2 decembrie fermierii le-au dat autorităților termen de 24 de ore pentru a-i invita la discuții și pentru a găsi soluții la problemele lor.

Сельхозтехника у въезда в Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Video: Agricultorii din toată țara se apropie cu tractoarele de Chișinău
Agricultorii au cerut ca Parlamentul să nu accepte inițiativa Guvernului de a majora taxa TVA în agricultură de la 8% la 12%. Pentru că nu au fost auziți, ei au decis să iasă din nou la protest. 

La protestul de miercuri, ei s-au plâns și de faptul că nu au fost susținuți suficient în urma pierderilor suportate la culturile de grupa a doua afectate de secetă.

Atunci fermierii au votat unanim o declarație în care au cerut ca Parlamentului să oblige Guvernul să aloce mai multe resurse financiare pentru plata compensațiilor agricultorilor afectați de secetă, să identifice mijloace pentru majorarea semnificativă a Fondului de subvenționare și pentru instituirea accizelor la motorina.

Ei au solicitat și o întrevedere urgentă cu conducerea Parlamentului și fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre revendicări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0