Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția în prag de protest: Vom curma tentativele de destabilizare

© Sputnik / Mihai CarausInspectoratul General al Politiei poliției IGP
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a susținut un briefing în care a vorbit despfre acțiunile de protest care sunt programate pentru ziua de mâine.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Marin Maxian a informat că mâine la Chișinău se vor desfășura două acțiuni de protest. În primul caz este vorba de manifestația producătorilor agricoli, care vor veni mâine cu tehnica agricolă în Capitală. Aceștia sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul a gestionat criza provocată de seceta din acest an.

Pe de altă parte, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritatea vor organiza un miting în Piața Marii Adunări Naționale.

Șeful adjunct al IGP a atras atenția că oamenii legii nu vor admite acțiuni de instigare la violență, de subminare a integrității teritoriale a țării, încălcare a drepturilor și libertăților altor persoane.

„Acestea sunt condiții care înlătură caracterul pașnic și se sistează întrunirile. Întrunirile se desfășoară doar în mod pașnic, iar organizatorul este obligat să asigure respectarea legislației. Organizatorii au obligația să desemneze un coordonator al întrunirii care să coopereze cu reprezentanții organilor de drept, în vederea înlăturîrii oricăror pericole care să destabilizeze situația”, a declarat Marin Maxian.

De asemenea, el a spus că organizatorii trebuie să creeze un aparat propriu care să poarte însemne.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Societate
Poliția Republicii Moldova ar putea fi reorganizată – detalii
Acesta va trebui să identifice riscurile și să comunice organizatorilor despre eventualele consecințe care pot să intervină. Participanții la întruniri sunt oblgați să respecte ordinea publică și cerințele organizatorilor și organilor de drept.

„Să părăsească întrunirea la cererea organizatorilor în cazul în care există pericole. Este interzisă deținerea de arme albe, substanțe care pot pune în pericol viața cetățenilor”, a spus șeful adjunct al IGP. 

Șeful-adjunct al IGP a atras atenția că informațiile acumulate de poliție identifică tente de instigrae la violențe și acțiuni care să atenteze la ordinea publica, la obiectivele statului și proprietățile statului. 

„Poliția va acționa pentru a preveni acțiuni care au ca scop să atenteze la ordinea de drept și la drepturile altor categorii de persoane care nu participă la miting. Orice instigare la dezordine în masă va fi sancționată. Ulterior se va da calificare juridică și pentru organizatori care vor da curs la acestor ilegalități. Scopul nostru este de arestabili și de a aduce în normalitate ordinea”, a declarat Marin Maxian.

Marin maxian a reamintit că în țară este decretată stare de urgență în sănătate publică și a rugat oamenii care vor să participe la proteste să respecte măsurile antiepidemice - să poarte mască de protecție și să respecte distanța socială. 

„Dacă ați acceptat să participați la acest eveniment, organizatorilor trebuie să stabilească lista tuturor participanților. Datele trebuie puse la dispoziția organelor de securitate publică”, a precizat Maxian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0