Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția Republicii Moldova ar putea fi reorganizată – detalii

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила 52 машины
Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat mai multe amendamente la Legea cu privire la activitatea Poliției.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Poliția Republicii Moldova ar putea fi reorganizată. Mai multe amendamente cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului au fost aprobate astăzi de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Modificări de cadre în Poliție: Mai mulți conducători au fost numiți în teritoriu

Astfel, dacă proiectul va fi votat de deputați, Poliția va fi reorganizată în subdiviziuni teritoriale. Toate aceste subdiviziuni vor fi grupate zonal în direcții regionale. La rândul lor, direcțiile vor fi unități cu sau fără personalitate juridică, de competență teritorială.

De asemenea, în cadrul subdiviziunilor teritoriale vor funcționa inspectorate de poliție, secții și servicii, în funcție de întinderea teritoriului, de numărul populației, de numărul și de importanța obiectivelor economice și sociale.

Acestea vor fi amplasate și își vor desfășura activitatea pe teritoriul uneia sau mai multor unități administrativ-teritoriale, în baza regulamentelor de organizare și funcționare aprobate de șeful Inspectoratului General al Poliției.

Proiectul de lege urmează a fi discutat în lectura a doua în plenul Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0