Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Țările pentru care Moldova impune 14 zile de carantină

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune regimul de carantină persoanelor care sosesc în Republica Moldova din acestea.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Potrivit deciziei Ministerului, din 7 decembrie se impune regimul de autoizolare de 14 zile la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 63 de state. Printre acestea se numără Franța, Germania, Italia, Israel, Polonia, Ucraina, România, Federația Rusă, Turcia,Ungaria și altele. 

Lista actualizată a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrare în Moldova

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaLista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrare în Moldova
Important: Țările pentru care Moldova impune 14 zile de carantină - Sputnik Moldova
Lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrare în Moldova

Lista se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 100 de cazuri la 100.000 populație. 

Медицинские маски - Sputnik Moldova
Societate
Măsuri radicale în Chișinău: Masca devine obligatorie peste tot
Fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova la revenirea din statele incluse în zona roșie.

În data de 27 noiembrie, a fost insituită stare de urgență în sănătate publică în Moldova până pe 15 ianuarie 2021, iar purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în toate spaţiile publice (de uz comun) deschise şi închise”. La fel, au fost luate măsuri aspre în privința barurilor, restaurantelor și cafenelelor, care activează după un regim stabilit. 

Bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns în țară la 113 829 de cazuri. Până acum, 98 276 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2 384 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0