Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri radicale în Chișinău: Masca devine obligatorie peste tot

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Chișinăului sunt obligați de acum încolo să poarte mască nu doar în spațiile publice închise, ci și în locurile publice deschise.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință și a adoptat noi măsuri stricte pentru combaterea COVID-19.

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Societate
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în municipiul Chișinău. 

Rămâne obligatorie și măsura care prevede acoperirea nasului și gurii în spațiile publice închise.

Autoritățile municipale atenționează că sfidarea acestor reguli constituie pericol pentru sănătatea publică, iar cei care nu le vor respecta se vor alege cu amenzi sau chiar vor fi trași la răspundere penală. 

Poliția Capitalei, reprezentanții Centului de Sănătate Publică Chișinău și ai comisiilor intersectoriale vor efectua controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante sau săli de sport, pentru a se asigura că măsurile de protecție sunt respectate.

În acest context, primarul Chișinăului a venit cu un mesaj.

„Pledez pentru purtarea măștilor în spațiul public, atât închis cât și deschis, și voi susține această măsură, dar sunt contra activității cluburilor de noapte pe vreme de pandemie și sunt contra acelor agenți economici care nu întreprind măsurile necesare anti COVID", a declarat edilul-șef, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Municipalitatea precizează că va organiza consultări cu reprezentanții sectorului HoReCa (hoteluri, restaurante și cafenele) din Capitală pentru a adopta „noi decizii raționale în contextul creșterii ratei de infectare a populației cu coronavirus”. 

De asemenea, Comisia locală Extraordinară de Sănătate Publică recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați. Astfel, pentru unii programul de muncă ar putea începe la 7:00, pentru alții - la 7:30, 8:00, 8:30 sau 9:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0