Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursul valutar: Euro a crescut cu 40 de bani într-o săptămână

© Sputnik / Mihai CarausValută
Valută - Sputnik Moldova
Abonare
Cursul valutar pentru zilele de weekend rămâne neschimbat în comparație cu ziua de vineri. Trebuie remarcat că în această săptămână euro s-a apreciat semnificativ.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că în zilele de weekend, 5 și 6 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,28 lei, un euro costă 20,95 lei, o hrivnă ucraineană – 61 de bani, un leu românesc - 4 lei și 30 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie
Cursul valutar: Euro a crescut cu 40 de bani într-o săptămână - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie

Astfel, în comparație cu ziua de luni, 30 noiembrie, un euro a crescut cu 40 de bani, leul românesc cu 8 bani, dolarul american - 4 bani, iar hrivna ucraineană și rubla rusească au câștigat câte un ban.

Валюта - Sputnik Moldova
Dodon: Deprecierea leului moldovenesc este controlată
La unele case de schimb, euro a trecut încă joi pragul de 21 de lei. Expertul în economie Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că deprecierea leului ține mai mult de evoluțiile de pe piața valutară externă.

Și președintele în exercițiu, Igor Dodon, a comentat fluctuațiile valutare după alegerile prezidențiale. El a menționat că deprecierea este controlată. 

”Nu cred că deprecierea este legată de instabilitatea politică. Eu cred că acest lucru ține de anumite argumente economice. De fapt, demult trebuia ca leul să se deprecieze puțin”, a menționat Igor Dodon. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0