Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Kremlinul despre trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnaliștii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, dacă președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, și-a coordonat cumva acțiunile privind slăbirea împuternicirilor președintelui Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Rusia nu intervine în procesele politice din Moldova, aceasta este o problemă internă a acestei țări, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.

Parlamentul Moldovei a aprobat joi retragerea din subordinea președintelui a Serviciului de Informații și Securitate și transferarea acestuia sub controlul Parlamentului. Tot în prima lectură au fost aprobate proiectul de politică fiscală, un pachet de legi privind statutul special al autonomiei găgăuze, atribuirea limbii ruse a statutului de limbă de comunicare interetnică și ridicarea interdicției de difuzare a canalelor rusești de televiziune.

Votarea acestor chestiuni s-a desfășurat pe fundalul unui boicot al opoziției, care a blocat tribuna parlamentului. O serie de deputați din opoziție au declarat că vor contesta legile adoptate de Parlament la Curtea Constituțională.

"Tot ce se întâmplă în Moldova este treaba internă a acestei republici. Da, actualul președinte (Igor) Dodon a pierdut într-adevăr alegerile în fața Maiei Sandu, dar cu siguranță el nu renunță la lupta politică. Tot ce se întâmplă acolo în cadrul acestei lupte politice - aceasta este o treabă exclusiv internă a Moldovei. "

Acesta a fost răspunsul lui Peskov la întrebarea jurnaliștilor dacă președintele în exercițiu Igor Dodon și-a coordonat cumva acțiunile privind slăbirea împuternicirilor președintelui Moldovei.

El a adăugat că Rusia nu intervine în niciun fel și nu vrea să intervină în aceste chestiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0