Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu a vorbit la telefon cu Chicu: Ce au discutat

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu premierul Ion Chicu. Cei doi au vorbit despre proiectele bugetar-fiscale, dar și despre necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Într-un comunicat de presă emis de Guvern se menționează că premierul Ion Chicu a discutat la telefon cu președintele ales, Maia Sandu, proiectele bugetar fiscale. Prim-ministrul susține că Guvernul este gata să prezinte argumente și explicații pe orice decizie care a ajuns în proiectele aprobate de majoritatea parlamentară.  

”În cadrul discuției prim-ministrul Ion Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi”, se arată în comunicatul Guvernului.

Mai mult, șeful Cabinetului de Miniștri afirmă că împărtășește pe deplin opinia președintelui ales, Maia Sandu, că Parlamentul actual trebuie urgent dizolvat.

Și Maia Sandu a postat un mesaj pe Facebook în care anunță că a vorbit cu premierul Ion Chicu. Iată ce scrie președintele ales despre discuția cu premierul: 

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu a discutat cu Ion Chicu
Sandu a vorbit la telefon cu Chicu: Ce au discutat - Sputnik Moldova
Maia Sandu a discutat cu Ion Chicu

În data de 23 decembrie se încheie mandatul prezidențial de patru ani încredințat la alegerile din 2016 lui Igor Dodon.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Sunt împotrivă ca președintele să fie ”o persoană de formă”
Funcția urmează să fie preluată de Maia Sandu. Inaugurarea Maiei Sandu în funcția de președinte va avea loc pe 24 decembrie la Palatul Republicii. Din cauza pandemiei, evenimentul va fi mai modest, prezența va fi limitată, chiar dacă, potrivit Legii cu privire la inaugurare, la eveniment se invită reprezentanți ai mai multor instituții ale statului. Constituția stabileşte că mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează patru ani şi se exercită din data depunerii jurământului.

Șeful statului îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0