Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Euro se apreciază iar semnificativ: Iată cât valorează azi

© Sputnik / Mihai CarausValută
Valută - Sputnik Moldova
Abonare
Leul continuă să piardă teren în fața la euro. Moneda unică europeană a crescut astăzi cu tocmai 15 bani, după ce ieri s-a apreciat cu 16 bani. Și-au întărit poziția și celelalte valute.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că vineri, 4 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,28 lei, un euro costă 20,95 lei, o hrivnă ucraineană – 61 de bani, un leu românesc - 4 lei și 30 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie
Euro se apreciază iar semnificativ: Iată cât valorează azi - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 04 decembrie

Astfel, euro s-a apreciat cu tocmai 15 bani, leul românesc a câștigat trei bani, dolarul american - doi bani, iar hrivna ucraineană și rubla rusească au crescut cu un ban în cotațiile oficiale.

 La unele case de schimb, euro a trecut încă ieri pragul de 21 de lei. Expertul în economie Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că deprecierea leului ține mai mult de evoluțiile de pe piața valutară externă.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0