Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința Parlamentului a fost întreruptă

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Ședința a fost însă întreruptă la scurt timp.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Ședința de astăzi a Parlamentului a fost întreruptă. Asta după ce un grup de deputați au blocat tribuna centrală a Legislativului. Astfel, președintele Parlamentului a anunțat o pauză de 30 de minute. 

Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Susținătorii Maiei Sandu protestează la Parlament: Circulația este blocată

Motivul pentru care deputații au recurs la această formă de protest este faptul că solicitarea lor de a exclude de pe ordinea de zi mai multe proiecte de legi care se referă la bugetul de stat pentru anul 2021, dar și cel legat de Serviciul de Informații și Securitate, nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

Amintim, opoziția a cerut excluderea de pe ordinea de zi și examinarea lor la una din ședințele de săptămâna viitoare. Deputații care au cerut amânarea examinării mai multor proiecte de legi motivează prin faptul că o bună parte din proiecte sunt nepregătite și ar conține  elementele și scheme corupționale. Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerile opoziției privind excluderea mai multor proiecte de pe ordinea de zi, astfel acestea urmează să fie examinate în ședința de astăzi. Înainte de începerea ședinței, liderul democrat, liderul Platformei DA, dar și cel al grupului parlamentar Pro Moldova au făcut declarații de presă în cadrul cărora au anunțat că nu vor susține aceste proiecte. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0