Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Îmbrânceli în prezidiul Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Un haos total s-a instalat în sala de ședințe a Parlamentului. Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în prezidiul legislativului.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Haosul din Parlament continuă și la această oră. Deputații fracțiunilor PAS și PPDA au blocat tribuna, apoi au deconectat microfonul vicepreședintelui Vlad Batrîncea, care supunea votului mai multe proiecte de lege cu privire la bugetul de stat. Mai mult, socialiștii și deputații Platformei parlamentare Pentru Moldova au început să voteze legile bugetului în prima lectură. Aceștia au trecut la procedura de vot fără ca proiectele să fie prezentate de ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, prezent la ședința de astăzi.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Politică
Video: La un pas de bătaie! Deputații l-au obstrucționat pe ministrul Finanțelor

După câteva minute de îmbrânceli, după ce opoziția a blocat microfoanele din prezidiu, deputații din fracțiunile „ȘOR” și PSRM au părăsit sala de ședințe. 

Mai devreme parlamentarii din opoziție au anunțat că vor protesta și vor bloca tribuna principală a Parlamentului după ce solicitarea lor de a exclude de pe ordinea de zi mai multe proiecte de lege nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. PAS și PPDA au invocat lipsa avizelor necesare, dar și faptul că asupra proiectelor nu au fost organizate consultări publice largi.

Este vorba despre proiectul care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în subordinea Parlamentului, proiectul cu privire la funcționarea limbilor și cel ce ține de modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale. De asemenea, s-a solicitat excluderea proiectelor privind politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0