Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile din Chișinău, mai aproape de „copiii străzii”

© Sputnik / Miroslav RotariCentru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Abonare
Minorii aflați în dificultate vor fi găzduiți la Serviciul Asistență Stradală din Capitală și pe timp de noapte. Până acum, serviciul era disponibil doar pe timp de zi, iar copiii fugiți de acasă rămâneau noaptea pe străzi. Primăria a decis să reorganizeze instituția. 

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului este în plin proces de reorganizare a Serviciului Asistență Stradală. Astfel, copiii aflați în dificultate vor putea beneficia de serviciile centrului de plasament și pe timp de noapte. Până în prezent, serviciul era disponibil doar ziua. 

Lucia Caciuc și Mariana Ianachevici - Sputnik Moldova
Cum vor autoritățile municipale să se împrietenească cu copiii străzii

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chișinău, în cadrul centrului de plasament vor fi amenajate două săli separate pentru fete și băieți, care vor fi dotate cu mobilier necesar. Totodată, vor fi procurate mai multe electrocasnice pentru confortul copiilor. De asemenea, pentru securitatea minorilor, dar și a edificiului, obiectivul va fi supravegheat atât video, cât și de un paznic.

În centru vor putea fi cazați concomitent zece copii. Ei vor putea locui în incinta lui până la 45 de zile, timp în care organele competente vor găsi o soluție pentru fiecare minor. În cadrul centrului de plasament, copiii vor beneficia de asistența specialiștilor și vor fi încadrați în activități socio-educative.

Zilnic, centrul este frecventat de cinci copii. Beneficiarii sunt hrăniți, li se oferă posibilitatea să facă o baie, să se odihnească și să-și spele hainele. 

Amintim că Serviciul Asistență Stradală a fost lansat de către Primăria Chișinău în anul 2019. Acesta are drept scop protecția copiilor, în special a celor care practică un mod de viaţă stradal, vagabondează, cerşesc, consumă substanţe narcotice sau practică prostituţia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0