Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov
Ion Chicu s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Oficialii au discutat mai multe subiecte legate de extinderea relațiilor dintre cele două state. Chicu a mulțumit pentru ajutorul financiar acordat țării noastre. 

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul Federației Ruse în țara noastră. Cei doi oficiali au trecut în revistă mai multe subiecte. 

În cadrul întrevederii, Chicu a ținut să mulțumească pentru sprijinul oferit de Guvernul Federației Ruse, în special pentru ajutorul financiar oferit recent agricultorilor din țara noastră care au avut de suferit din cauza secetei din acest an. 

Президент Молдовы Игорь Додон и посол России в республике Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov: Ce au discutat

Oficialii au discutat despre prelungirea mai multor contracte comercial-economice încheiate între cele două țări, inclusiv cel care vizează livrarea gazelor naturale pentru următorul an. Totodată, s-a pus în discuție subiectul expirării la 1 ianuarie 2021 a regimului preferențial pentru mărfurile moldovenești vândute pe piața rusă. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Oleg Vasnețov a dat asigurări că Federația Rusă este interesată de consolidarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. 

Cei doi oficiali au mai discutat despre Consiliului interguvernamental eurasiatic care va avea loc în format online mâine, 4 decembrie. 

Ion Chicu a ținut să menționeze că Federația Rusă este un partener important al țării noastre, care oferă sprijin și asistență în mai multe domenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0