Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gata cu salariile fabuloase pentru șefii de rang înalt

© Sputnik / OsmatescoLiviu Vovc
Liviu Vovc  - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul ar putea examina o inițiativă legislativă care prevede plafonarea salariilor unor șefi de instituții. Este vorba de salariile exorbitante ale unor conducători de rang înalt care, potrivit proiectului, urmează să fie reduse la 3 salarii medii pe economie.
Gata cu salariile fabuloase pentru șefii de rang înalt - Ce decizie va lua Parlamentul

Deputatul PPDA Liviu Vovc  a declarat pentru Sputnik Moldova că proiectul de lege prevede plafonarea salariilor unor șefi de instituții cărora statul le achită sute de mii de lei.

Lei  - Sputnik Moldova
Politică
2021 va începe cu majorări de salarii: Iată cine va beneficia

„Am înregistrat un proiect de lege prin care plafonăm salariile achitate de stat, pentru că avem conducători de instituții care beneficiază de salarii de sute de mii de lei. Conceptul pe care-l propunem este să plafonăm aceste salarii desprinse de realitate la cuantumul de trei salarii medii pe economie. Într-un stat unde populația este pauperizată, nu ne putem permite luxul de a le oferi unor șefi de instituții asemenea salarii exorbitante”, a precizat deputatul Liviu Vovc.

Proiectul prevede modificarea Legii sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar, iar funcționarii care vor fi vizați în această lege nu vor putea beneficia nici de anumite plăți suplimentare pentru activitatea desfășurată. Proiectul de lege este deja examinat de către comisiile parlamentare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0