Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea Constituțională a decis când se va pronunța cu privire la alegeri

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a anunțat ziua în care se va pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Curtea Constituțională anunță într-un comunicat de presă că joia viitoare, în data de 10 decembrie, magistrații se vor întruni în ședință pentru a se pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Curtea Constituțională a dat avizul modificării Constituției RM

Se întâmplă după ce ieri magistrații au declarat că nu se pot pronunța, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor din 15 noiembrie, pentru că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală. Reprezentanții CCM spun că în sala de ședință vor avea acces doar persoanele invitate. 

Potrivit articolului 122 din Codul electoral, în termen de 10 zile de la primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor.

Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova a fost aprobat de Comisia Electorală Centrală pe 23 noiembrie. Asta înseamnă că astăzi a expirat termenul de 10 zile, prevăzut de Codul Electoral. 

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0