Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Componența Biroului Permanent al Parlamentului va fi modificată - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea parlamentară a decis astăzi să modifice componența Biroului Permanent al Parlamentului.

CHIȘINĂU, 3dec - Sputnik. Componența Biroului Permanent al Parlamentului ar putea fi modificată. Vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrîncea a anunțat că se propune ca grupul „Pro Moldova” și ”Pentru Moldova” să-și delege câte un reprezentant în această structură legislativă. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat însă că nu este gata să anunțe o candidatură. Pentru ora 16:30 este anunțat un briefing de presă susținut de Candu, în cadrul căruia cel mai probabil acesta va anunța candidatura grupului parlamentar.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Opoziția merge la Curtea Constituțională: „Vom anula votul de astăzi”

Din partea platformei parlamentare Pentru Moldova candidatul este Sergiu Sîrbu, care s-a autopropus. Majoritatea parlamentară a acceptat candidatura lui Sîrbu. Ședința Parlamentului ar putea fi reluată după ora 17:00. 

Amintim că ședința a fost întreruptă după ce deputații fracțiunilor PAS și PPDA au blocat tribuna, apoi au deconectat microfonul vicepreședintelui Vlad Batrîncea, care supunea votului mai multe proiecte de lege cu privire la bugetul de stat. Mai mult, microfoanele din prezidiu au fost rupte, iar în sala de ședințe s-a împroșcat cu apă. După câteva minute de îmbrânceli, după ce opoziția a blocat microfoanele din prezidiu, deputații din fracțiunile „ȘOR” și PSRM au părăsit sala de ședințe. 

Mai devreme parlamentarii din opoziție au anunțat că vor protesta și vor bloca tribuna principală a Parlamentului după ce solicitarea lor de a exclude de pe ordinea de zi mai multe proiecte de lege nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. PAS și PPDA au invocat lipsa avizelor necesare, dar și faptul că asupra proiectelor nu au fost organizate consultări publice largi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0