Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția merge la Curtea Constituțională: „Vom anula votul de astăzi”

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații fracțiunii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr susțin că vor contesta mâine la Curtea Constituțională votarea pachetului de legi bugetare, care a fost adoptat astăzi în plin scandal care s-a iscat în plen.

CHIȘINĂU, 3 dec- Sputnik. Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Dinu Plângău și Alexandru Slusari au susținut cu puțin timp în urmă un briefing și au declarat că mâine vor contesta la Curtea Constituțională legile care au fost adoptate astăzi în plen fără ca să fie prezentate și examinate.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament nu este nici legal, nici constituțional. Două sesizări le avem deja, iar celelalte urmează să le pregătim ca să anulăm întreaga ședință plenară de azi”, a declarat deputatul PPDA Dinu Plângău.

Proiectul politicii bugetar-fiscale, Legea bugetului de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală au fost votate în prima lectură.

Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în prezidiul Parlamentului - Sputnik Moldova
Video
Video: Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în Parlament

Procedura de vot a fost inițiată fără ca proiectele să fie prezentate de ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, prezent la tribuna guvernamentală din Parlament. Majoritatea parlamentară a votate proiectele de legi pe fundalul protestului deputaților din fracțiunile PAS și PPDA.

În plenul Parlamentului s-a iscat un adevărat scandal. Deputații opoziției au blocat tribuna și prezidiul Legislativului, pentru a împiedica prezentarea și votare proiectelor cu privire la buget și politica fiscală.

Microfoanele din prezidiu și cel de la tribuna centrală a Parlamentului au fost rupte de deputații opoziției, care au încercat să împiedice votarea proiectelor cu privire la buget și politica fiscală. 

În pofida scandalului și îmbrâncelilor, inițiativele menționate mai sus au fost votate de majoritatea deputaților fără ca să fie inițial prezentate și examinate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0