Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Batrîncea: Sandu să prezinte moțiune împotriva Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova vine cu o propunere repetată pentru colegii lor din opoziție.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Proiectele de lege care se referă la bugetul de stat pentru anul viitor sunt proiecte propuse de Guvern, iar cei care nu le acceptă nu au decât să-și asume guvernarea. Declarația a fost făcută de socialistul Vlad Batrâncea în timpul pauzei ședinței Parlamentului. Acesta le-a sugerat colegilor săi din fracțiunile PAS și PPDA să propună un nou Guvern, iar PSRM îi va susține. 

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Haos la ședința Parlamentului: Opoziția protestează

„Invităm pe Maia Sandu și colegii ei să prezinte noua garnitură a Guvernului și proiectele acestuia. Dar înainte de asta veniți cu o moțiune de cenzură, așa ca să fie legal. (...) Dați-l jos și propuneți un alt Guvern. Nu este exclus ca noi să votăm acel Guvern. Voi nu doriți să vă asumați guvernarea, nu vreți alt Guvern, dar blocați acum bugetul”, a declarat Batrîncea. 

Socialistul afirmă că fracțiunea PSRM în Parlament va insista să fie examinat și votat proiectul politicii fiscale și vamale, proiectul legii bugetului de stat pentru 2021, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pentru 2021 și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2021. În acest moment în parlament este anunțată pauză, din cauza blocării tribunei de către deputații fracțiunilor PAS și PPDA. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0