Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primar: Prin plafonarea taxelor locale Guvernul ne are de neputincioși

© Sputnik / OsmatescoValentina Casian
Valentina Casian - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, spune că noua politică fiscală aprobată de Guvern, unde se propune și plafonarea taxelor locale, va debusola și mai mult activiatea administrațiilor locale.
Primar: Prin plafonarea taxelor locale Guvernul ne are de neputincioși

Războiul dintre autoritățile centrale și aleșii locali continuă. Mărul discordiei este intenția Guvernului, prin politica fiscală, de a plafona taxele locale, iar asta îi nemuțumește pe primari, care au protestat recent la Guvern și la Ministerului Finanțelor. Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, a declarat pentru Sputnik Moldova că, prin semnalele date de Guvern, primarii sunt considerați incapabili de a elabora o politică fiscală la nivel local și de a avea o relație prietenoasă cu mediul de afaceri.

Mai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
Asociațiile din sectorul agroindustrial, împotriva majorării TVA în agricultură
„Trebuie să fie în prim planul interesul general al comunității și nu ar unor cercuri înguste, ceea ce am simțit noi în acest document. Orice decizie luată de autoritatea centrală trebuie să fie bine argumentată, însoțită de o analiză de impact, ori ceea ce propune Guvernul miroase a protecționism. Consider că nu există nici un argument de a plafona taxele locale, iar cei de la Guvern nu au putut să ne prezinte un argument economic în favoarea acestui concept. Fiecare guvern vine cu politica sa fiscală, iar asta debusolează și mai mult activitatea autorităților locale”, a precizat Valentina Casian.

Conceptul privind plafonarea taxelor locale se regăsește în proiectul politicii bugetar-fiscală aprobată de Guvern. Mai multe asociații de afaceri au semnat o declarație publică în susținerea autorităților de a plafona taxele locale, care, în opinia lor, are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător. Proiectul politicii fiscale pentru anul 2021  urmează să fie examinat de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0