Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi paturi pentru pacienții cu COVID-19: Câte vor fi activate

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
O secție cu 130 de paturi pentru pacienții cu COVID-19 urmează să fie deschisă în această săptămână. Anunțul a fost făcut de edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. 

CHIȘINĂU 30 nov - Sputnik. Cele 130 de paturi destinate pacienților cu noul coronavirus vor fi activate în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Fziopneumologie.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
În Capitală nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă pentru COVID - 19
Noile locuri vor fi disponibile din această săptămână. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că și la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la MoldExpo au fost deja activate 65 de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.

În postarea sa, Ceban a venit și cu un mesaj pentru cei ce nu respectă măsurile de protecție.

„Chem în continuare pe toată lumea la responsabilitate, inclusiv pe tinerii care sunt iresponsabili și frecventează localurile de noapte. Este inadmisibil să facem petreceri, să frecventăm cluburile de noapte, iar ulterior să căutăm medicii, care și așa muncesc la limită de aproape zece luni”, a menționat primarul Ion Ceban.

Edilul-șef a precizat că odată cu instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării din 30 noiembrie și până în 15 ianuarie 2021, în Capitală vor fi efectuate controale inopinate în unitățile de comerț, cluburi de noapte, restaurante și baruri. Cei care nu vor respecta măsurile impuse de Comisia municipală de Sănătate Publică, vor fi sancționați.

„În acest sens, am comunicat cu reprezentanții HoReCa să fie cooperanți și să nu organizeze diverse evenimente în ajunul sărbătorilor de iarnă”, se arată în postarea lui Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0