Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un desen animat care-ți va topi inima - detalii

© Sputnik / Mihai CarausAla Burlaca
Ala Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova a fost lansat un desen animat informativ despre copiii cu sindromul Down – o premieră pentru țara noastră. Proiectul a fost realizat cu suportul Fundației Est Europene.
Un desen animat care-ți va topi inima - detalii

Un desen animat informativ despre copiii cu sindromul Down poate fi vizionat pe rețelele de socializare. Filmulețul transmite un mesaj profund și sensibil în care oamenii sunt îndemnați să accepte persoanele cu sindromul Down și să înțeleagă cât de improtantă este susținerea fiecărui individ pentru ca această categorie de persoane să fie integrată cât mai ușor în societate. Chiar și sonorizarea desenului a fost făcută de o fetiță cu acest sindrom.

"Acest filmuleț transmite o lecție pentru întraga societate. Sindromul Down nu este o boală și de fiecare din noi depinde incluzinea socială a acestor persoane. Ne dorim foarte mult ca videoul să fie privit de cât mai multă lume și să fie difuzat și pe ecranele televizoarelor, nu doar pe rețelele de socializare", a declarat pentru Sputnik președintele Asociației SUNSHINE, Ala Burlaca.

Conform estimărilor, în țara noastră se nasc anual în jur de 50 de copii cu sindromul Down. Totuși, nu există date statistice cu privire la numărul exact de persoane cu acest sindrom.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0