Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe cine va numi Maia Sandu la funcția de prim-ministru

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul republicii Moldova
Guvernul republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales Maia Sandu a anunțat cine va fi persoana pe care o va înainta la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. La funcția de prim-ministru al Republicii Moldova vor fi numiți doar oameni onești și integri. Despre aceasta a anunțat președintele ales Maia Sandu, în cadrul unei sesiuni de întrebări răspunsuri cu jurnaliștii. Potrivit acesteia, majoritățile parlamentare se fac în Parlament, iar președintele numește candidatul pentru funcția de premier. 

„Voi numi în funcția de premier doar oameni onești, integri. În Parlamentul actual nu avem o majoritate parlamentara care sa susțină un astfel de premier. Concluzia este că avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate, care sunt absolut necesare”, a declarat Sandu.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, despre Guvernul Chicu: Trebuie să plece

Întrebată cum va dizolva acest Parlament și la ce etapă se află proiectul de dizolvare care urma să fie prezentat de PAS, președintele ales spune că: 

„Modalitățile sunt scrise clar în Constituție, iar noi vom merge clar pe acestea. Prin intermediul colegilor mei din Parlament vom continua să discutăm cu alte partide politice. Alegerile parlamentare anticipate sunt absolut necesare pentru că asta își dorește poporul, asta ăși doresc cetățenii”, a mai spus Maia Sandu.

Mai Sandu a mai spus că, așa cum spune Legea, va trebui să renunțe la calitatea de membru de partid și va depune efort să devină președintele tuturor.

„Asta este respect pentru cetățeni, pentru cei care vorbesc romană, rusă, ucraineană, căci doar uniți vom putea implementa reformele necesare. Sa curățim țara de corupție”, a menționat președintele ales.

Întrebată unde va locui în continuare, Maia Sandu a spus că va alege apartamentul său. Mai mult, aceasta spune că nu a fost niciodată la Condrița. După ce va face o vizită acolo, va decide cum poate fi folosită această instituție în beneficiul țării. Sandu spune că vor fi calculate costurile pentru a veni cu măsuri de eficientizare și pentru alte clădiri, care, potrivit ei, necesită cheltuieli exagerate. Maia Sandu a mai spus că va lucra în instituția prezidențială. Echipa sa a început să discute cu echipa lui Dodon despre inaugurarea sa în funcție și schimbul de putere, iar ulterior va veni cu informații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0