Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, despre Guvernul Chicu: Trebuie să plece

© Sputnik / Mihai CarausМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a informat presa cum va lucra în continuare cu Guvernul condus de Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Guvernul Chicu trebuie să plece, dar mai întâi să-și îndeplinească obligațiunile. Declarația a fost făcută de președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei sesiuni de întrebări răspunsuri cu jurnaliștii.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Politică
Ședință la Guvern: Ce urgențe au miniștrii
„Oamenii au votat nu doar împotriva lui Igor Dodon, ci și a Guvernului, a modului în care Dodon și echipa lui face politică. Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie sa plece. Am exprimat acest punct de vedere și în trecut, dar și acum după ce vedem rezultatele alegerilor. Dar până să plece, acest Guvern trebuie sa-și îndeplinească funcțiile”, a declarat președintele ales.

Aceasta mai spune că săptămâna trecută a cerut Guvernului să propună acțiuni astfel încât bugetul pentru anul viitor să sprijine agenții economici, să conțină resurse pentru sistemul medial. La fel, Maia Sandu spune că în acest buget trebuie să se regăsesce venituri pentru oamenii cu venituri mici și ajung sub pragul sărăciei.

„Aceste lucruri trebuie făcute, altfel acest Guvern trebuie sa plece”, a precizat Maia Sandu.

Ce ține de discuțiile cu Igor Dodon privind susținerea acestuia pentru un Guvern propus de Maia Sandu, președintele ales spune că nu a avut nicio discuție cu actualul șef al statului și că nu crede în intențiile pozitive ale lui Igor Dodon. De asemenea, Sandu spune că intenționează să aibă î întâlnire cu premierul Ion Chicu pentru a afla care este situația reală în țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0