Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție: Care este termenul limită de achitare a impozitului pe avere

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul limită de achitare a impozitului pe avere, în acest an, este data de 28 decembrie. Data a fost schimbată, deoarece ziua de 25 decembrie este zi de odihnă. Cei care vor întârzia cu plata, vor fi penalizați.

CHIȘINĂU 30 nov - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că data de 28 decembrie este ultima zi de achitare a impozitului pe avere. Totodată, avizele pentru plată, pentru cei care au obligația să achite impozitul pe avere, au fost deja expediate. 

SFS explică că data a fost schimbată din cauza că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, astfel activitatea serviciul va fi reluată luni, 28 decembrie. 

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul îți restituie banii, dacă ai plătit un impozit pe venit prea mare – detalii

Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare locative și case de vacanță, cu excepția loturilor de pământ. Totodată, aceste bunuri trebuie să întrunească următoarele condiții: valoarea estimată totală trebuie să constituie peste 1,5 milioane lei, iar suprafața totală trebuie să fie de peste 120 m2. 

Toți cei care trebuie să achite impozitul pe avere au primit avize de plată cu suma pe care trebuie să o achite. Totodată, SFS anunță că contribuabilii care nu vor achita impozitul până în data de 28 decembrie vor fi penalizați. Astfel pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329% pentru fiecare zi. 
Totuși, impozitul pe avere poate fi achitat și online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay (aici)

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0