Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fiscul îți restituie banii, dacă ai plătit un impozit pe venit prea mare – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Contabilul ți-a oprit un impozit pe venit mai mare decât ar fi trebuit? Fiscul explică într-un comunicat de presă difuzat astăzi cum poți solicitata restituirea supraplății la impozitul pe venit.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Din 1 iulie, persoanele fizice rezidente ale Republicii Moldova care nu desfășoară o activitate de întrerinzător și care au efectuat o supraplată la impozitul pe venit pot depune o cerere prin care li se va efectua restituirea banilor.

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Politică
Unii vor tremura de frica Serviciului Fiscal de Stat: Ce a decis Guvernul

Este necesar ca cetățeanul să depună o cerere în acest scop, pe suport de hârtie sau în format electronic, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Formularul cererii poate fi văzut pe pagina web a SFS (anexa1).

Fiscul precizează condițiile specifice depunerii Cererii de restituire a sumei impozitului pe venit. Astfel, cererea poate fi depusă în termen de până la 6 ani din data efectuării şi/sau apariţiei supraplăţii, (după expirarea termenului de 6 ani cererea nu se examinează).

Modul de depunere a cererii poate fi următorul: pe suport de hârtie, în cadrul direcției de deservire fiscală, conform razei de deservire; electronic, prin aplicarea semnăturii mobile sau electronice, prin intermediul serviciului „Declarație electronică” de pe portalul www.servicii.fisc.md.

De asemenea, cererea scanată, cu lista documentelor confirmative, pot fi expediate SFS prin intermediul poștei electronice (mail@sfs.md) sau în mod clasic, prin intermediul oficiului poștal.

Pentru reducerea riscurilor de infectare cu COVID-19, SFS le recomandă tuturor cetățenilor să utilizeze în special ultimelor două moduri de depunere a cererii, care exclud contactul fizic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0