Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceas rău: Doi bărbați au fost găsiți strangulați

© Fotolia / BeeboysГрусть, тоска, депрессия
Грусть, тоска, депрессия - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbați din două raioane diferite au fost găsiți strangulați în seara de sâmbătă, cam în același interval orar, iar astăzi Poliția locală a relatat despre primele concluzii ale cercetărilor.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Doi bărbați, din raioanele Edineț și Anenii Noi, au fost găsiți fără suflare în casele lor seara trecută. Cazurile au fost înregistrate de polițiști la o distanță de mai puțin de două ore unul de altul.

Самоубийца - Sputnik Moldova
Societate
Informații cutremurătoare: Câți moldoveni s-au sinucis în ultimii doi ani

În ambele cazuri, bărbații au recurs la suicid – aceasta este concluzia preliminară a anchetelor.

Bărbatul din Anenii Noi, locuitor al satului Todirești, avea 42 de ani. Corpul său lipsit de viață a fost găsit pe la orele 16:40.

Bărbatul din Edineț, locuitor al satului Constantinovca, era mai tânăr – avea doar 30 de ani. Corpul neînsuflețit a fost găsit la orele 18:20.

Organele de drept din cele două raioane continuă cercetările asupra cazurilor, urmând să stabilească ce i-a făcut pe cei doi bărbați să recurgă la sinucidere.

Sute de moldoveni se sinucid an de an

Suicidul reprezintă una dintre principalele cauze de deces în lume. Potrivit psihologilor, tulburările depresive ar fi principalul motiv al acestui fenomen. 

Монастырь Кондрица - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii au intrat în Postul Nașterii Domnului

Aproape 500 de persoane se sinucid anual în Republica Moldova, potrivit unei medii statistice din ultimii câțiva ani. Numărul tentativelor este de cel puțin două ori mai mare.

În 2019, 467 de moldoveni și-au curmat viața recurgând la suicid, iar în 2018 s-au sinucis 489 de persoane.

Astfel, rata suicidului printre moldoveni a fost de 13,2 cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori în anul 2019 (în 2018: 13,8 cazuri la 100 de mii), conform datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Deosebit de îngrijorătoare este creșterea ratei suicidului printre copii și adolescenți în Republica Moldova – peste 20 de cazuri anual în ultimii vreo 10 ani, numărul tentativelor fiind de 5-6 ori mai mare.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0