Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce tot mai multe țări reintroduc restricții dure din cauza pericolului răspândirii COVID-19, vaccinarea în masă ar putea contribui la schimbarea situației pandemice, dar OMS nu a emis încă un verdict oficial.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Nu există încă informații oficiale de la Organizația Mondială a Sănătății despre calitatea vaccinurilor, deși multe exemplare, inclusiv cel rusesc, trec prin a treia etapă de testare. Aceasta înseamnă că medicamentele nu vor ajunge prea curând, nici la noi, nici în statele vecine.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Politică
„Matricea COVID – 19” a fost analizată la Guvern

Așa că ar trebui respectate măsurile de siguranță epidemică în continuare. Ar trebui să purtăm măști, să tratăm mâinile cu dezinfectanți și să evităm locurile aglomerate. Aceste declarații au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de specialistul în epidemiologie Ala Tocarciuc.

„Două vaccinuri fabricate în Germania au fost testate anterior pe sute de voluntari. În urmă cu câteva zile, 30 de mii de persoane au fost de acord cu introducerea unui alt vaccin”, a spus Tocarciuc.

Deoarece la această etapă nu există informații oficiale cu privire la efectul vaccinurilor asupra sistemului imunitar uman, este prea devreme să vorbim despre vaccinarea în masă, a mai spus Tocarciuc. Acum cetățenii Moldovei și ai altor țări trebuie să aștepte datele oficiale și să spere că nu se vor contamina până atunci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0