Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Fotbal oprit în Moldova, a cărei națională a ajuns pe locul 177 în lume

© Photo : FEDERAȚIA MOLDOVENEASCA DE FOTBALNaționala Moldovei a mai coborât două poziții în clasamentul FIFA
Naționala Moldovei a mai coborât două poziții în clasamentul FIFA - Sputnik Moldova
Abonare
Se oprește din nou sportul în Republica Moldova! CNESP a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării din 30 noiembrie până pe 15 ianuarie 2021.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Astfel, în Divizia Națională de fotbal se va mai juca o singură etapă în acest an. Meciurile FC Florești - Petrocub și Milsami - Speranța, care urmau să se dispute pe 30 noiembrie se vor juca duminică, 29 noiembrie. În alte meciuri ale etapei a 21-a se vor întâlni perechile Codru - Sheriff, Dinamo-Auto - Dacia și Zimbru - Sfîntul Gheorghe. Rundele 22, 23 și 24, programate în luna decembrie, se vor disputa anul viitor.

Meciul Moldova - Kosovo - Sputnik Moldova
Sport
Înfrângere cu gust amar pentru naționala Moldovei

Între timp, FIFA a anunțat un nou clasament mondial. Naționala Moldovei a ajuns pe locul 177 după ce a coborât două poziții. Astfel, conform ierarhiei făcută publică de forul mondial s-au stabilit cele 6 urne valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, programată pe 7 decembrie. Naționala Moldovei nu a putut evita ultima urnă valorică și a fost repartizată alături de Malta, Liechtenstein, Gibraltar și San Marino. Cu aceste naționale, prima reprezentativă nu va putea fi într-o grupă în viitoarele preliminarii.

Câştigătoarele grupelor se vor califica la Mondialul din Qatar, iar cele clasate pe locurilor secunde vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele 3 ţări de pe bătrânul continent care vor evolua la turneul final, programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Nu strălucește nici naționala feminină de fotbal a Moldovei. ”Tricolorele” au fost spulberate de echipa similară a Spaniei, cu 0-10. Meciul s-a disputat la Madrid și a contat pentru preliminariile Campionatului European din 2021. Golurile gazdelor au fost marcate de Bonmari (7, 30), Hermoso (13, 25, 87-pen), Caldentey (28-pen), Prisăcari (45+2-autogol), Putellas (57), Guijarro (71) și Navarro (84). ”Tricolorele” mai au de disputat două meciuri în deplasare, pe 1 decembrie cu Cehia și 1 februarie cu Azerbaidjan. În clasament, Moldova se află pe penultimul loc, cu 3 puncte, în timp ce lideră este Spania, cu 16 puncte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0