Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID - 19: Țările în care nu pot intra moldovenii - informații actualizate

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Externe (MAEIE) a actualizat și la acest final de săptămână informația despre accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state în condițiile pandemiei de COVID-19.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Majoritatea țărilor mențin restricții pentru cetățenii Republicii Moldova care doresc să intre pe teritoriul lor. Ministerul de Externe (MAEIE) a actualizat, ca de obicei la sfârșit de săptămână, informația despre accesul cetăţenilor moldoveni pe teritoriul altor state în condițiile pandemiei de COVID-19.

Vești bune despre relaxarea unor restricții nu există. Situația a rămas la nivelul săptămânii trecute. 

Reamintim că în Republica Moldova a fost instituită, pe 27 noiembrie, stare de urgență în sănătate publică pentru intervalul 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, ceea ce presupune o serie de restricții destul de aspre.

Să vedem ce restricții au țările vecine. România menține interdicția de intrare pe teritoriul său prin punctele de trecere a frontierei de stat a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu unele excepții. În România, din 14 noiembrie 2020, s-a prelungit cu 30 de zile starea de alertă. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile  de  excepții  enumerate nu  au  dreptul să intre  pe  teritoriul României pe durata stării de alertă.

Femeie cu mască - Sputnik Moldova
Societate
Oficial: Masca va fi purtată practic peste tot în Moldova 

Iar în Ucraina, până pe 31 decembrie 2020, este instituită „carantina adaptivă”. Cetățenii  străini,  în  conformitate  cu  prevederile Hotărârii  Cabinetului  de  Miniștri  al  Ucrainei  nr.888  din  28  septembrie  2020, începând cu data de 28 septembrie curent ora 00.00, vor putea să intre în Ucraina, inclusiv  cu  scopul  tranzitării teritoriului  ucrainean,  cu  respectarea  următoarei cerințe: prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare, care va servi drept  garanție  pentru  achitarea  cheltuielilor  legate  de  tratarea  coronavirusului COVID-19;

În Turcia, potrivit informațiilor publicate de minister, cetățenii moldoveni pot intra liber în continuare, dar la intrare sunt supuși unui controlul medical.

Restricțiile instituite de fiecare stat al lumii pentru cetățenii Republicii Moldova și informații explicative pot fi aflate de pe site-ul MAEIE, la acest link.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0