Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost creată o asociație pentru pace - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariErica Zucec
Erica Zucec - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova a fost creată prima Asociaţie Internaţională a Parlamentarilor pentru Pace. Detalii am aflat de la activistul civic Erica Zucec.
Inedit: O nouă Asociație în Moldova – ce concepte promovează

Asociația Internaţională a Parlamentarilor pentru Pace este o subramură a Federației Universale pentru Pace, întemeiată mai mulți ani în urmă în Coreea de Sud. Scopul organizației este reunificare tuturor teritoriilor dezmembrate ale țărilor membre, precum și soluționarea conflictelor.

În data de 22 noiembrie a avut loc o şedinţă a Ambasadorilor Păcii, în care s-a vorbit despre implicarea în activități de promovare a păcii, despre cultură și despre crearea unui mediu în care nu ar exista loc pentru conflicte, oricare ar fi ele. Tot în acea zi a fost creată și Asociaţia Internaţională a Parlamentarilor pentru Pace din Republica Moldova.  

"Conceptul păcii este unul fragil, practic oricând putem pierde acest echilibru și poate să apară conflicte în lume. Noi ne propunem să promovăm acest concept, în special pentru că în țara noastră există conflictul transnistrean. Ne propunem să avem un dialog constructiv cu autoritățile și să promovăm un dialog pașnic", a menționat pentru Sputnik Erica Zucec.

În viitorul apropiat Asociația își propune să organizeze un eveniment de amploare la care vor participa reprezentanți ai societății civile, autoritățile ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0