Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agresorii familiali din Moldova pot beneficia de consiliere

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Abonare
În orașul Drochia își desfășoară activitatea singurul centru de consiliere pentru agresorii familiali din Moldova. Ce servicii oferă instituția am aflat de la juristul Centrului, Andrei Odajiu.
Agresorii familiali din Moldova pot beneficia de consiliere

Anual, în cadrul Centrului de asistență psihologică pentru agresorii din orașul Drochia, aproximativ 45 de persoane beneficiază de consiliere. 98 procente dintre aceștia sunt bărbați și doar 2% femei.

Persoanele pot beneficia de asistență în urma hotărârii instanței de judecată, atunci când prin intermediul ordonanței de protecție agresorul familial are obligațiunea de a frecventa cursurile de reabilitare. În alte cazuri, persoanele sunt redirecționate de polițist sau asistentul social. Totodată, agresorii pot ei însuși solicita aceste servicii. Aceste cazuri însă sunt extrem de rare.

"Persoanele se prezintă benevol dacă conștientizează faptul că acțiunile lor au consecințe negative, iar partenera/partenerul nu mai dorește să conviețuiască împreună. De obicei, toți agresorii familiali sunt convinși că ceea ce fac ei este educație. Aceste lucururi provin din familia de origine sau mediul înconjurător", a declarat pentru Sputnik juristul Centrului, Andrei Odajiu.

Potrivit lui, în procesul de reabilitare sunt necesare 30 ședințe. De obicei, acestea se desfășoară în grupuri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0