Anual, la Centrul "Casa Mărioarei" peste 1000 de femei beneficiare primesc suport informaţional, consiliere psihologică, asistenţă juridică și, în caz de necesitate, adăpost de la o lună până la șase luni. Totodată, anual, peste 100 de femei sunt plasate temporar în cadrul Centrului.
"Oferim un spectru larg de servicii - reabilitare psihologică, consultație juridică, socială. Femeile pot veni cu copiii începând cu vârsta de 3 ani. La moment, din cauza pandemiei, oferim mai puține locuri pentru adăpost, din motiv că nu există spațiu suficient pentru a respecta toate măsurile impuse de autorități", a declarat pentru Sputnik Veronica Cernat-Braghiș.
Potrivit ei, după ce femeile părăsesc Centrul, acestea sunt monitorizate timp de jumătate de an și, în caz de necesitate, primesc asistență psihologică și juridică. Femeile pot beneficia de serviciile centrului apelând la asistentul social, polițistul de sector sau pot lua legătura direct, prin telefon sau Internet, cu reprezentanții acestuia.
Asociaţia Casa Mărioarei activează din anul 2000. În acest timp, 12 000 de femei au primit asistenţă gratuită şi suport în cadrul Centrului.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova