Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Își va schimba sau nu Moldova vectorul politicii externe

© Sputnik / Mihai CarausProtestul agricultorilor în fața parlamentului
Protestul agricultorilor în fața parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Corneliu Ciurea a analizat detaliat situația din țară după alegerile prezidențiale și a analizat care ar putea fi cursul politicii externe a țării.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. În viitorul apropiat nu putem vorbi de schimbări majore în politica externă a Republicii Moldova întrucât, indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale, Cabinetul de Miniștri continuă să se ocupe de activitățile sale, iar o „revanșă” a dreptei în Parlament deocamdată nu se prevede. Precizarea a fost făcută de comentatorul politic Corneliu Ciurea în studioul Sputnik Moldova.

„Guvernul este acum controlat de socialiști, schimbări mari nu se pot întâmpla. Mai mult, ambasadorii au fost numiți înainte ca Maia Sandu să intre în funcție. Pot exista mișcări neimportante, dar neesențiale, cursul va fi același ca și atunci când Sandu a fost prim-ministru”, a spus Ciurea.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Prioritățile Maiei Sandu pentru mandatul de șef de stat

Potrivit expertului, paritatea în politica externă va fi respectată atunci când Maia Sandu va construi relații cu Occidentul, și la susținerea cursului pro-rus de către socialiștii din Parlament.

Amintim  că după prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală anunță următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%.

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0