Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prioritățile Maiei Sandu pentru mandatul de șef de stat

© Inquam Photos / Octav GaneaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a vorbit despre prioritățile sale în perioada mandatului său de președinte al țării. Ea a făcut declarații în acest sens în cadrul unei conferințe de presă.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Maia Sandu a anunțat care vor fi acțiunile sale după ce va prelua mandatul de șef de stat. 

Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Cu cine se va întâlni Maia Sandu imediat după inaugurare
Președintele ales își propune relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul, să anihileze corupția și să atragă donații pentru depășirea pandemiei de coronavirus. Liderul PAS nu a uitat nici de cei care sunt nevoiți să lupte cu noul coronavirus. 

”Să ne asigurăm că bugetul pentru anul viitor presupune suficiente resurse pentru sistemul medical, economie și oamenii care s-au pomenit în situație grea din cauza crizei”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu va cere Guvernului ca tratamentele la domiciliu anti-COVID să fie gratuite, iar politica fiscală și bugetul de stat pentru 2021 să includă ajutor pentru antreprenorii mici și mijlocii, astfel încât aceștia să nu falimenteze. 

Președintele ales a declarat că statul ar trebui să fie indulgent cu reprezentanții businessului trebuie care nu își pot onora la timp angajamentele financiare față de buget. Ea a propus ca autoritățile să nu-i penalizeze pe cei care au restanțe față de stat.

În context, Maia Sandu a îndemnat cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

”Situația creată de pandemie devine apăsătoare și dificilă pentru noi, dar pericolul cel mare nu a trecut. Trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați. Vă rog, să purtați masca de dragul oamenilor mai în vârstă, să amânați petrecerile, să fim buni unii cu alții, căci doar prin responsabilitate și bunătate putem depăși situația”, a spus Sandu. 

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 99 633. De la începutul pandemiei, 82 335 de pacienți s-au vindecat de COVID-19. În total, și-au pierdut viața 2 188 de oameni. Autoritățile municipale au anunțat că toate paturile din spitalele din Capitală sunt ocupate de bolnavii de COVID-19, iar în multe restaurante nu se respectă măsurile împotriva răspândirii coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0