Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ivanov: Va face sau nu coaliție Platforma „Pentru Moldova”

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Partidul „ȘOR” Violeta Ivanov a vorbit despre posibilitatea creării unei noi coaliții în Parlament cu participarea Platformei „Pentru Moldova”.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Violeta Ivanov a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Partidul „ȘOR”, care face parte din Platforma „Pentru Moldova”, nu va acționa în favoarea unor interese înguste și se află în Parlament „nu pentru a face alianțe sau coaliții majoritare”.

Vladimir Bolea - Sputnik Moldova
Politică
Bolea: În Parlament există deja o coaliție de guvernare informală

Legislatoarea afirmă că „Pentru Moldova” va face coaliții „doar cu cetățenii, iar scopul platformei parlamentare este să adopte legile pe care le așteaptă oamenii. Cu toate acestea, ea a precizat că formațiunea sa este gata să susțină unele inițiative legislative, dacă acestea vor fi în favoarea cetățenilor. 

„Platforma nu are de gând să facă coaliții cu stânga sau cu dreapta. Vrem soluționarea problemelor cetățenilor și vom vota toate proiectele bune, în interesele cetățenilor”, a menționat Violeta Ivanov.

Precizăm că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că în Parlament există deja o coaliție informală, formată din 37 de deputați socialiști, din deputați independenți, precum și din parlamentarii care sunt membri ai grupului parlamentar „Pentru Moldova”.

Pe 19 noiembrie, după mai mult de două luni de pauză, Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară. Astfel, perioada de neadoptare a legilor, care putea conduce la dizolvarea parlamentului la începutul lunii decembrie a fost întreruptă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0