Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA: Zeci de mii de doze de vaccin au ajuns în lacuri și pe câmpuri

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Un om de afaceri, care a încheiat un contract cu statul ca să vaccineze vulpile împotriva rabiei, a încercat să mituiască un angajat ANSA. Și asta pentru că, în loc să imunizeze animalele, „a ratat ținta”, iar 20.000 de doze de vaccin au ajuns în lacuri sau pe câmpuri.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Un om de afaceri a fost denunţat la CNA de către un angajat al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, după ce ar fi încercat să-l mituiască cu 50 de mii de lei.

Potrivit CNA, omul de afaceri a câștigat o licitație organizată de ANSA pentru campania de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei. Conform procedurilor contractuale, după finalizarea vaccinării, angajatul ANSA urma să întocmească un raport cu privire executarea lucrărilor şi distribuirea întregii cantităţi de vaccin, astfel încât ulterior agentul economic să poată încasa banii pentru serviciile oferite.

Medicina - Sputnik Moldova
Societate
Vaccinare împotriva rabiei: CNAM va procura şase mii de doze

În timpul examinării însă inspectorul ANSA a stabilit că agentul economic ar fi „ratat ținta”, iar peste 20 de mii de doze de vaccinuri au ajuns în lacuri sau pe câmpuri. Astfel, cantitatea ratată, în valoare de peste 20 mii de euro, trebuia să fie exclusă din suma pe care urma s-o încaseze agentul economic. Și ca să nu piardă acești bani, omul de afaceri i-ar fi propus inspectorului ANSA mită în sumă de 50 de mii de lei ca pentru a falsifica concluziile raportului.

Angajatul Agenției nu a fost de acord cu jocul agentului economic și l-a denunțat. Omul de afaceri a fost reţinut şi escortat la CNA pentru audieri, iar ulterior a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare și amendă în sumă de 200 de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0