Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Am depășit pragul de 100 de mii de cazuri de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi

© REUTERS / BERNADETT SZABOМедицинский работник работает на участке тестирования на COVID-19
Медицинский работник работает на участке тестирования на COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Date alarmante anunță Ministerul Sănătății. Alte 1 570 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate astăzi. Totodată, se atestă și un număr mare de decese - tocmai 21. Oamenii sunt îndemnați să respecte măsurile de protecție.

CHIȘINĂU 25 nov - Sputnik. COVID-19 a luat viața a încă 21 de oameni. Totodată, datele Ministerului Sănătății arată că alte 1 570 de cazuri au fost confirmate astăzi. Printre cazurile de infectare cu noul coronavirus, șase sunt de import - din România, Cehia, Franța și Rusia. 

Astăzi au fost efectuate aproape patru mii de teste, dintre care 3 549 sunt primare. Astfel, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus depășește pragul psihologic și ajunge la 101 203 cazuri.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Societate
Nu mai sunt locuri în spitale: Ce soluții propun autoritățile
Datele prezentate de Ministerul Sănătății arată că în prezent sunt 15 205 cazuri active de COVID-19. Totodată, printre cei diagnosticați miercuri cu COVID-19 se numără și 96 de cadre medicale. Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, cea mai gravă situație este în Capitală. Doar astăzi s-au înregistrat 570 de cazuri noi. Pe locul doi se clasează regiunea transnistreană cu 225 de cazuri. 

Bilanțul deceselor a ajuns la 2 209 cazuri și doar astăzi 21 de bolnavi au pierdut lupta cu noul virus. Este vorba despre 13 femei și opt bărbați. Cea mai tânără victimă de astăzi este un bărbat de 36 de ani, ce suferea de obezitateși diabet zaharat. Celelalte victime având între 42 și 83 de ani.

252 de pacienți se află în stare extrem de gravă, iar 45 dintre aceștia sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Datele mai arată că numărul de cazuri a crescut cu 25 la sută comparativ cu săptămână trecută. Cele mai afectate de COVID-19 sunt persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. Până în prezent, 737 de persoane au venit din străinătate fiind deja infectați cu noul coronavirus. Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, peste 50 de cadre medicale au fost răpuse de COVID-19. 

Responsabilii de la Ministerul Sănătății susțin că că 1 454 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 83 789 de persoane. Totodată, 4 725 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și fac tratamentul acasă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0