Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Renunțarea la carne: Savanții spun care ar putea fi consecințele

© Depositphotos.com / Anna_Shepulova000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce spun oamenii de știință de la Universitatea Oxford despre riscurile la care sunt supuși cei care renunță la consumul de carne.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Oamenii de știință au descoperit că renunțarea la consumul de carne crește riscul fracturilor osoase, scrie The Independent, citat de RIA Novosti.

Emilia Hârtie - Sputnik Moldova
Stilul de viață vegan: Cum trebuie să arate meniul unei persoane care nu consumă carne

Cercetătorii Universității Oxford au efectuat un studiu care a implicat peste 54 de mii de voluntari, inclusiv vegetarieni, vegani și cei care au mâncat carne sau pește. În total, participanții au raportat 3.941 de fracturi, după care oamenii de știință au analizat relația acestor leziuni cu dieta.

S-a dovedit că primele două grupuri au un aport redus de calciu și proteine ​​în organism, ceea ce crește fragilitatea oaselor. În același timp, vegetarienii și persoanele care au preferat peștele în locul cărnii au avut un risc mai mare de fracturi de șold comparativ cu consumatorii de carne.

Veganii au avut un indice de masă corporală mai scăzut și o incidență crescută a fracturilor - leziunile au crescut cu 20 la mia de persoane, pe parcursul a 20 de ani. În același timp, riscul fracturilor de șold s-a dublat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0