Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 50 de milioane de euro pentru Moldova: Iată de unde

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a primit astăzi încă 50 de milioane de euro. Banii provin dintr-un pachet în valoare de trei miliarde pentru mai multe state.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. O sumă în valoare de 50 de milioane de euro, destinată Republicii Moldova, a fost debursată astăzi de Comisia Europeană. Banii sunt prima tranșă din pachetul de asistență macrofinanciară în valoare de trei miliarde de euro. Precizarea a fost făcută de Comisia Europeană printr-un comunicat de presă.

Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Moldova
Viitorul Moldovei, discutat de miniștrii de Externe ai statelor UE

Potrivit informațiilor oferite, Comisia a efectuat astăzi plăți în cadrul programelor sale de asistență macrofinanciară și pentru Georgia și Iordania.

„Plățile aferente programelor AMF de urgență sunt în conformitate cu prevederile din acordul și ratificare a Memorandumurilor de înțelegere din ultimele luni. Plățile pentru alte tranșe vor fi condiționate de îndeplinirea condițiilor de politică stabilite în aceste documente. Implementarea continuă și rapidă a programelor este o demonstrație importantă a solidarității UE cu aceste țări într-un moment de criză fără precedent”, este specificat în comunicatul CE.

Conform Memorandumului de înțelegere, condițiile pentru Republica Moldova se referă la consolidarea managementului finanțelor publice, a bunei guvernări și a luptei împotriva corupției, dar și la îmbunătățirea mediului de afaceri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0