Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valentina Buliga: În Moldova persistă acest fenomen rușinos

© Sputnik / Юрий ПодлесникValentina Buliga
Valentina Buliga - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină Valentina Buliga și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu fenomenul violenței împotriva femeilor. Din păcate, acest flagel încă mai persistă în societatea noastră.
Valentina Buliga: În Moldova persistă acest fenomen rușinos ...

În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Acest fenomen este perceput drept una dintre cele mai stringente probleme ale societății.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de autorități și organizații neguvernamentale, fenomenul violenței asupra femeilor rămâne a fi destul de răspândit în societatea moldovenească din zilele noastre.

"Acest fenomen rușinos persistă în societatea noastră – la sate, la orașe. Chiar și în familiile înstărite. Sunt o mulțime de situații ce facilitează acest fenomen: situația economică, nivelul de educație, statutul social ș.a.", a declarat într-un interviu pentru Sputnik Valentina Buliga.

Potrivit ei, fenomenul violenței poate fi eliminat cu ajutorul eforturilor conjugate ale autorităților și societății în ansamblu.

Vera Flocea - Sputnik Moldova
Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor
"Atâta timp cât copiii și tinerii vor trăi într-un mediu violent, acest lucru va fi perceput ca o normalitate. Trebuie să promovăm non-violența, să combatem acest fenomen rușinos. Violența este o crimă, o încălcare a drepturilor omului", a conchis Valentina Buliga.  

Potrivit statisticilor prezentate de mai multe organizații neguvernamentale, din an în an numărul moldovencelor care beneficiază de consiliere psihologică și juridică este tot mai mare. Femeile au devenit mult mai informate și conștientizează faptul că trebuie să-și apere drepturile.

Anual, în data de 25 noiembrie, în întreaga lume sunt organizate activități menite să trezească conștiința publică în raport cu acest flagel.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0